vrijdag 10 juli 2009

Koele handen, warm hart

 

Zesdelige ziekenhuisserie

Tweede reeks

 

Eerste deel

 

Tjimtje is vervuld van hoop als Julia’s ex, Sven haar, na een etentje in het restaurant La fourmie ailée, mee naar zijn ronde bed neemt en haar zijn liefde verklaart. Haar geluksstemming verandert echter snel als ze ontdekt dat haar vrienden en familie de verhouding maar zozo vinden. Filip vergeet Julia’s verjaardag en de winkels zijn, tot overmaat van ramp, dicht.

 

 

Tweede deel

 

Julia blijkt in het ziekenhuis te liggen met brandwonden die zij in de vorige serie heeft opgelopen. Zij lijdt veel pijn en zij heeft grote hinder van infusen en het onsamenhangend gepraat van een zaalgenote. Sven zoekt haar op en ontmoet bij Julia’s bed Mariëtte die verpleegster is. Beduusd door haar verschijning geeft hij haar van de weeromstuit de bos rozen die eigenlijk voor Julia bestemd is. Mariëtte blijkt behalve verpleegster ook aankomend fotomodel te zijn. In de kiosk van het ziekenhuis koopt hij het tijdschrift Skoop waarin foto’s van Mariëtte te vinden zijn. De ene foto toont haar liggend op een strand terwijl ze een weinig lingerie aan de man brengt. Op de andere foto draagt ze op ondeugende wijze geblokte kniekousen.

 

 

Derde deel

 

Terwijl Sven  foto’s van Mariëtte aan de wand van zijn slaapkamer hangt, valt  zijn oog  op een advertentie voor een vakantiehuis dat te koop staat in de Marais Poitevin , ergens bij Niort, in Frankrijk. Op de foto ziet het gebouw dat aan een kanaal is gelegen er veelbelovend uit. Hij vertelt Mariëtte dat hij met de gedachte speelt daar een privékliniek voor orgaantransplantaties te beginnen en  nodigt haar daarop uit om met hem mee te gaan om er een kijkje te nemen. Filip, die graag zelf iets dergelijks had willen beginnen, brengt Julia op de hoogte.

 

 

Vierde deel

 

Mariëtte wordt dood gevonden in een plas bloed vermengd met wijn en glasscherven in de kelder van het vakantiehuis dat inmiddels door Sven is gekocht. Natuurlijk wordt hij meteen verdacht van doodslag of zelfs van moord. Tjimtje heeft verwarrende dromen en tolt heen en weer in haar bed. Ze vertoont een nerveus gedrag in het restaurant La fourmie ailée. De gerant stuurt haar naar huis. Ze weigert alle contact met Sven, die in grote financiële en psychische moeilijkheden  is komen te verkeren.

 

 

Vijfde deel

 

Julia is aan de beterende hand en wordt uit het ziekenhuis ontslagen. Omdat zij  haar mooie rode haardos verloren heeft draagt zij een pruik en wordt door Filip niet  herkend. Zij is daardoor zo van haar stuk dat ze opzettelijk in grote snelheid tegen een boom langs de provinciale weg rijdt, uit de auto wordt geslingerd en in een waterloop verdwijnt. Haar blonde pruik blijft eenzaam drijven op het zwarte water.

 

 

Zesde deel

 

Tjimtje beschikt door een plotse erfenis afkomstig van een in Friesland overleden obscure stiefvader plotseling over een grote som geld, waardoor zij niet alleen in staat is het vakantiehuis van Sven te kopen en te laten inrichten als een zeer geavanceerde en exclusieve kliniek voor plastische chrirurgie, maar daardoor ook aanzienlijk kan bijdragen in de kosten van Svens aanslepende proces. Zij valt echter als een blok voor de jonge donkerharige advocaat Dieudonné Villeroy en verliest zich in hem. Dat hij al getrouwd blijkt te zijn is noch voor haar noch voor hem, noch voor zijn vrouw een bezwaar. Tjimtje blijkt  al enige tijd zwanger te zijn.

 

 

Einde van de tweede serie (wordt misschien vervolgd).

Geen opmerkingen:

Een reactie posten